dimarts, 20 de novembre del 2018

Comptem? Construccions d'edificis







Avui us presento un material que he creat pels racons de matemàtiques. La idea no és meva, em vaig inspirar en el recull de tallers de matemàtiques que ens va presentar la Marta Montero en el seu blog
Més concretament, però, la idea és de la pàgina: http://mombricks.com/construye-una-ciudad-contando-ladrillos-lego/.


Destinataris
Nens i nenes de primer de primària.
Objectius
- Lectura i representació dels números compresos entre el 0 i el 19.

- Comprensió i ús del comptatge amb significat de quantitat.
Agrupació
Depenen de com ho enfoqueu, l’agrupació pot variar.

Nosaltres ho utilitzem com un racó i, per tant, són grups de 6 alumnes.
Materials
- El full de «Construcció d’edificis» imprès i plastificat en DIN A4. (Si cliqueu a l'enllaç, tindreu el document en PDF)

- Peces de Lego
Descripció
Cada nen/a té un full de «Construcció d’edificis», com a bons constructors hauran de crear una illa d’edificis amb les peces de Lego. Cada edifici haurà de tenir tantes plantes o peces de Lego com demani el plànol.

Faig l’apreciació entre plantes i peces perquè hi ha nens/es que em fan un edifici simple amb tantes plantes com se’ls indica i, d’altres, que creen un edifici ben original amb el nombre de peces que diu el plànol. Deixo absoluta llibertat perquè cada infant ho faci com vulgui.
Guia
Quan un alumne no coneix el nombre que apareix en el plànol, és important que no els doneu la solució. És a dir, han de ser ells els que han de trobar la resposta i per fer-ho hauran de trobar una estratègia.

Els meus nens i nenes utilitzen com a recurs el calendari que tenim penjat a la classe. Busquen en el calendari el nombre que no coneixen i després compten fins a arribar a descobrir de quin nombre es tracta.








Espero que us agradi i que en pugueu treure suc!

Fins aviat!

1 comentari:

  1. Ha quedat genial! I la descripció detallada i ampliada del taller pel cicle inicial encara més... Gràcies per la cita ;-)
    Salutacions,
    Marta / TresQuatreiCinc

    ResponElimina

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...