dimecres, 22 de novembre del 2017

Joc de rimes

PAL, SAL, NORMAL, ORIGINAL, MATERIAL, QUEIXAL, MAL... 

Jugar a trobar rimes amb els infants d'infantil i de cicle inicial és molt important per desenvolupar una bona consciència fonològica. És un concepte que els costa assimilar, és per aquest motiu que cal jugar  constantment amb la llengua. Un cop s'enganxen al carro et sorprenen trobant mots que l'adult no comptava. 

Porto dues tardes jugant amb els infants de primer de primària a diferents jocs de consciència fonològica. Abans de començar a jugar, vam presentar els jocs en gran grup, en rotllana. Els vam provar i en vam fer cinc cèntims per tal de deixar-los amb ganes de jugar. Posteriorment, vam crear cinc racons on en cada un d'ells es jugava a un joc diferent. Tenien uns 10-15 minuts per jugar-hi i passat el temps, havien de deixar la taula preparada per fer canvi de joc. 

El material que us proposo avui és un dels jocs dels racons i tracta sobre les rimes.

El joc està format per un total de 20 cartes amb imatges. En aquestes 20 cartes hi ha 10 rimes. L'objectiu del joc és trobar les parelles de cartes que rimen de manera cooperativa. A partir de les imatges, és una bona ocasió per treballar vocabulari, ja que és important que abans de jugar sàpiguen quin és el mot que representa cada foto. 

Si vols el material, només has de fer clic a la primera imatge! 












 I els altres quatre jocs?

- Un d'ells és un recurs gratuït del blog 3ways2teach que es diu Kaboom. Aquí teniu l'enllaç per descarregar-lo i saber de què tracta: http://www.3ways2teach.com/producto/lenguaje/kaboom-a-letter-game/



- Un altre és un joc que vaig presentar fa tres setmanes que es diu Rumia, rumiaràs... si voleu saber de què tracta entreu al següent enllaç: http://fentpunta.blogspot.fr/2017/10/joc-de-consciencia-fonologica-rumia.html

- El següent és un joc de lectura de sil·làbica. He creat targetes amb síl·labes i mots. Es col·loquen deu targetes sobre la taula i el director de la partida ha de dir una de les síl·labes o paraules i el primer que la trobi se la queda. El director comprova que sigui la targeta encertada. Més endavant, penjaré el recurs.

- L'últim joc és cooperatiu i consisteix a classificar parelles de paraules segons si creuen que són llargues o són curtes. És un recurs que també tinc pensat compartir amb vosaltres.




 Fin aviat!


1 comentari:

  1. Hola! Molt xulo el blog. M'interessa el joc de lectura sil·làbica és possible penjar-lo? Moltes gràcies.

    ResponElimina

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...