dimecres, 30 d’agost del 2017

Els càrrecs a l'aula!

Podria afirmar que a gairebé tots els infants els agrada tenir un càrrec dins la classe. Ser el responsable de quelcom que ajuda a la classe a funcionar amb harmonia. En altres paraules, els càrrecs són cabdals pel bon funcionament de la classe i també pels infants, ja que els ajuda  a responsabilitzar-se, a ser més autònoms, a ser conscients que les tasques s’han de repartir, a tenir unes rutines marcades…

A la meva classe cada alumne té un càrrec. Per tant, si hi ha 21 alumnes, hi haurà 21 càrrecs, si n’hi ha 25, doncs 25. Ara bé, en duplico! Aquí us en deixo un llistat que m’és útil. Aquests càrrecs no els imposo sinó que al començament de curs els decidim amb assemblea.




Us n’explico algun que potser no queda gaire clar:

  •     Arriba un nou dia: és l’infant que comptabilitza els dies de classe que van passant. (amb això treballem les unitats, les desenes i les centenes). D’aquí a uns dies us penjaré el model.
  •       Escriptor: un infant cada matí mira quina fruita tenim per esmorzar i escriu el menú a la pissarra.
  •      President: és qui dirigeix l’assemblea.
  •      Secretari: és qui escriu l’acte de l’assemblea.
  •      Tovallons: reparteix i recull els tovallons de roba al moment de menjador.
  •      Conta contes: llegeix un conte davant dels seus companys. 


Trobo interessant que a l’inici de curs creeu el cartell dels càrrecs amb els vostres infants. Nosaltres cada cartell té la temàtica del projecte de l’any. Per aquest motiu no us adjunto cap recurs imprimible. Feu volar la imaginació! Aquí us deixo d’exemple el cartell de càrrecs de l’any passat, el projecte era: Ratetes de biblioteca.  


Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...