dimecres, 21 de febrer del 2018

Aniversaris

En els infants els fa molta il·lusió celebrar el seu aniversari i també els agrada que els companys/es sàpiguen quin dia és. Per tant, cada any intento tenir a la classe un racó on els nens/es puguin consultar els aniversaris i puguin comptar els dies que falten perquè arribi el dia.

Aquest any he aprofitat l'ocasió per treballar, a més, el concepte de la desena. Amb els infants de cicle inicial, feia uns dies que manipulàvem la desena amb els reglets. Com a pas següent, vam decidir passar a l'abstracció, però omplint la fitxa del seu aniversari. En aquesta fitxa havien d'escriure el mes del seu aniversari, havien de dibuixar quantes desenes i unitats té el seu dia i, finalment, havien d'escriure el número amb lletres. En la foto següent teniu un exemple:



El resultat ha sigut tot un èxit! Els infants ho consulten diàriament, compten quants infants fan l'aniversari en el mes que ens trobem, compten els dies que falten, consulten com s'escriuen els números i els mesos... realment, és un recurs molt complet i és un estímul visual potent!

Si ho trobeu interessant i ho voleu aplicar a la classe us adjunto el material de dues maneres:

- En format PDF: caldrà que imprimiu les fitxes per un costat, i les fotos per un altre. Després hauran de retallar les fotos i enganxar-les en el requadre. 

- En format ODP: caldrà que adjunteu digitalment les fotos i fer tantes pàgines com alumnes teniu. 


Espero que us sigui útil! 😊

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...