dimecres, 4 d’octubre del 2017

Creem un conte

Temps era temps, quan els animals parlaven i els infants volaven, en una classe se’ls va acudir la brillant idea de crear un conte. L’aventura estava assegurada, ja que la mainada d’aquella classe estaven acostumats a volar en un planeta anomenat Imaginació. Allà tot era possible, tot era vàlid… només calia saber com plasmar-ho.

Cada somniador abans d’arrencar el vol va decidir quin personatge li agradaria ser i van aparèixer personatges com: una carrota, una princesa, un superheroi, una veterinària, una dona que treballa en un aquari… tots aquests personatges es trobarien a Imaginació i durant un vol trobarien quina era la història que els unia en aquell indret. No va ser gens difícil, el viatge va ser ben divertit i ple de rialles!

 Un cop van tornar del vol, uns periodistes van  gravar les seves veus perquè volien enregistrar les anècdotes que havien viscut tots els personatges en aquell lloc. Els somiadors van quedar perplexos d’escoltar les seves batalletes i de veure que les seves aventures havien tingut ressò. Van decidir publicar un conte il·lustrat perquè en quedés constància.

 Així doncs es van posar mans a l’obra i van transcriure tot allò que va enregistrar el periodista. Un cop ho van tenir tot escrit van decidir crear màgia i il·lustrar-ho. Van tornar a fer un viatge a Imaginació i van agafar tot tipus de material que s’hi van trobar, la gran majoria eren materials de rebuig.  Al tornar al seu planeta, ja ho tenien tot per crear pàgines encantades. Van posar-se d’acord i li van donar vida a retalls de cartolines avorrides. Un cop van tenir fetes les il·lustracions, van enganxar els diàlegs que van escriure perquè la gent ho pogués llegir i d’aquesta manera, també pogués volar a Imaginació, tal com ells havien fet.


L’aventura va passar fa dos anys i, encara ara, els somiadors se’n recorden del llarg viatge i del resultat final. 

Us animeu a endinsar-vos en un viatge com aquest?

  • Fotos del viatge:



  • Fotos del conte
Vet aquí una vegada, en un poblet medieval una nina perduda. Caminant per la ciutat es va trobar un gos i un gat perduts també. 


El gos està ferit i el porten amb la doctora Carolina a curar-se. Un cop curat, tots tres van al castell a demanar ajuda per a trobar els seus pares


Abans d’entrar troben un hort i veuen carrotes i tomates. Les volen arrencar per si més endavant tenen gana. Però la carrota li diu: No, no em mengis. Però la nina  l’agafa i l’arranca per si mai tenen fam. 

Entren al   castell  i troben al rei , a la reina, al príncep, a la princesa i en picatxu. I els hi demanen: podeu ajudar-nos a trobar els nostres pares ? 
  
En picatxu els hi diu: Nosaltres no us podem ajudar, però els superherois sí!

Els superherois arriben i els porten a la biblioteca perquè diuen que allà hi ha totes les solucions als problemes. Les bibliotecàries diuen: aquí teniu un mapa on hi ha totes les pistes per trobar els vostres  pares .

Primera pista: heu d’anar a un lloc on venen menjar fred i de diferents colors.
-     Ja ho sé! A la botiga de gelats. – va dir en Rafael
-     És teu aquest gos?- va demanar en Lorenzo .
-     Sí, gràcies.- va contestar  l’Ambre. 

Segona pista: heu d’anar a un lloc on a sobre la porta hi ha un cartell d’un  peix i a dins n’hi ha molts.
-     Ja ho sé! És l’aquari!- va dir en Romeo.
-     És de vosaltres aquesta nina ?- va dir l’Ylan.  .
-     Sí! És la meva filla, moltes gràcies.
Tercera pista: heu d’anar a una botiga que venen menjar per animals.
-     Hem d’anar a la botiga d’animals de la Nadeja!- va dir en Noé.
-     És teu aquest gat?- va dir en Maxence .
-     Sí, moltes gràcies!- va dir la Nadeja.
  
El gat, el gos i la nina van trobar els seus pares. I el conte ha acabat i la  rata ha passat.
-      Laia, despertaaaaaa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...