dissabte, 17 de març del 2018

Juguem amb la poesia

Avui us proposo unes activitats per poder jugar amb la poesia. Estan enfocats per infants de cicle inicial, però es poden adaptar perfectament a altres cicles de primària i també a infantil. 

Abans de començar a escriure un poema, cal haver jugat molt amb el llenguatge poètic. Així, quan els infants es posin escriure tindran un ventall ben ampli de recursos per tal de poder aplicar en el seu poema. 

A la classe tinc un espai de rotllana delimitat amb bancs i cadires. Un racó, on seiem la gran part del dia. Un espai així és ideal per poder fer tots aquests jocs, ja que els nens i nenes es poden veure la cara i poden agafar hàbit d'escolta i d'espera. Per tant, tots els jocs que he plantejat estan enfocats perquè es faci en un espai així. 

Tenim la idea que per treballar cal fer moltes fitxes perquè els infants consolidin allò que treballem. Però anem molt equivocats, en la publicació d'avui no trobareu fitxes, sinó tot el contrari. Un material que us permetrà jugar amb l'oralitat i passar una molt bona estona amb el teu grup. 

En què consisteix el material?

És un Imatginari format per 48 imatges de 4 temàtiques diferents: animals, electrodomèstics, objectes i aliments.  Només cal imprimir-ho, plastificar-ho i retallar-ho. Ben fàcil i ràpid! Si voleu descarregar-vos l'Imatginari, feu clic a la imatge:

I els jocs? 

Cada joc l'he associat a un poema. Ben entès que podeu agafar el poema que més us agradi per desenvolupar el joc. Si us voleu descarregar els jocs en pdf, feu clic aquí









Si se us acudeixen altres jocs, no dubteu en compartir-ho!

Espero que us sigui útil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...