dijous, 9 de novembre del 2017

Revista escolar

Cada curs engeguem el projecte del Xipoter amb els infants de segon de primària. Ara bé, què significa xipoter?, és una paraula rossellonesa que significat xafardejar. Mai millor dit, els nens i nenes de la classe es dediquen a buscar notícies per tal de poder-les publicar la revista escolar. Aquesta revista surt a la venda a cada festa que celebrem a l'escola: la castanyada, el nadal, el carnaval, Sant Jordi i Sant Joan. 
La venem a un preu simbòlic de dos euros. I pensareu, què fem amb els diners? A final de curs anem a sopar a un restaurant tots junts per celebrar el canvi de cicle i també fem una excursió a la llibreria per comprar llibres nous per a l'escola. 
Voleu saber quin és el procés que seguim per treure una revista a la venda?. cada període es repeteixen les mateixes tasques:

  • .   Per parelles, anem a cercar les notícies a les  diferents classes. Per fer-ho ens emportem un paper i hem d’escriure les idees essencials perquè no se’ns oblidin.
  • .    Quan tenim la informació necessària, redactem en un sol text les idees que teníem apuntades en el paper.
  •        Un cop corregit, ho hem d’escriure a l’ordinador.


  •      A continuació creem la portada de la revista. Tothom fa un dibuix i després triem el guanyador.

  •       El posem a la venda! (Xipoter 2 eurooooooooos!)


  •       Després de vacances comptem els diners que hem guanyat. Abans de comptar fem una estimació de la quantitat de diners que creiem que pot haver-hi, després comprovarem qui s'hi ha acostat més, fem paquets de 10€ per poder comptar millor, coneixem de ben a prop el sistema monetari... un treball ben complet i que ens agrada molt. 


I vosaltres?, teniu algun projecte similar?, el voleu compartir?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...