dimecres, 11 d’octubre del 2017

Juguem en equip?

Fa molt de temps, vaig trobar un material interessantíssim a www.todoele.net. Todoele és un portal  on pengen recursos, materials i informació per a professors i professores d'espanyol com a llengua estrangera o segona llengua. Si remenes i indagues pots trobar propostes que adaptant-les, les pots fer servir a l'aula. 

Ja m'anireu coneixent, però m'encanta navegar per la xarxa a la recerca de materials interessants. Una de les meves pàgines preferides és el Pinterest, pots trobar de tot i més! El material que us proposo avui no és de Pinterest sinó de la pàgina que us he esmentat anteriorment. 

Fa molts anys en Carlos Sobera presentava "Quién quiere ser millonario?", un concurs televisiu en el qual es feien certes preguntes al concursant i aquest tenia quatre respostes a triar. Si no sabia la resposta, tenia diversos comodins: el de la trucada, el del cinquanta per cent i el del públic. Cada cop que responia bé una pregunta guanyava una suma important de diners. 

Bé, aquí no guanyarem diners, però si que guanyarem motivació. El material descarregable és una versió del joc "qui vol ser millonari", com que està en format PowerPoint, cadascú de vosaltres el pot adaptar segons la temàtica que vol tractar. Només cal modificar les preguntes i les respostes. 




Per a què ens pot servir:

- Com avaluació inicial o final.
- Per revisar quelcom que s'hagi treballat a classe.
- Per incorporar nou vocabulari. 
- Per a treballar en grup.
- Per a fer ús del diccionari.
- ...

Com el faig servir?

Es podria fer individualment, però a mi m'interessa fer-ho col·lectivament. Faig diferents grups i cada grup ha de respondre una pregunta. Per respondre s'han de posar d'acord, discutir quina és la solució i justificar-la. Després hi ha un portaveu que ho comunica en veu alta. 

Ara bé, hi ha comodins? 

És cert que en aquest PowerPoint no hi surten les imatges dels comodins. Però jo incorporo els següents:

- Diccionari: el grup que estigui indecís amb una resposta pot utilitzar el diccionari per buscar el significat d'un dels mots que hi ha a les respostes. 
- Ajuda: pot demanar ajuda a un altre grup. 

Us animo a provar-ho i que em comenteu l'experiència! 

Si el voleu, feu clic aquí: https://goo.gl/mtmuT8 








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...