dissabte, 9 de setembre del 2017

Arriba un nou dia!

A Catalunya Nord ja fa una setmana que estem de rodatge! Vosaltres ja esteu a punt per començar?, gaudint dels últims dies de vacances?

Avui porto un dels materials que vaig dir que compartiria quan vaig fer la publicació dels càrrecs. Aquest material no l'he creat jo, vaig veure com l'utilitzava una companya de feina l'Esther i el vaig veure molt útil. Ella el va extreure d'un mestre francès anomenat: Lutin Bazar i en va fer una adaptació. Aquí teniu la seva pàgina web per si voleu donar un cop d'ull: http://lutinbazar.fr/le-100eme-jour-decole/ 

El material es diu: arriba un nou dia! 

En què consisteix? 
  • Consta de tres parts:
  1. Comptatge dels dies d'escola. Cada dia que passa s'afegeix una palleta dins del got de plàstic de les unitats. Les palletes de les unitats són de color rosa i tenen la mida d'1cm aproximadament. Quan tenim deu palletes de color rosa, podem veure que les podem intercanviar per la palleta de color taronja (desena) que fa uns 10cm de longitud. I així successivament fins arribar a la centena. 
  2. Descomposició del nombre. En aquest apartat cal descompondre el número del dia d'escola en el qual ens trobem. Si és l'11 podem fer: 5+5+1 o 8+2+1... hi ha moltes possibilitats! i a sota, cal cercar el nombre escrit i enganxar-lo.  Per fer tot això, no cal que els infants escriguin els números, sinó que tindran tots els nombres impresos i només l'hauran de cercar i enganxar. 
  3. Escriptura de la data curta i el nombre ordinal.
Com s'organitza?

Hi ha un infant de la classe que cada matí s'ocupa de fer el racó: arriba un nou dia. 

Què fer quan tingui el material imprès?

Plastificar-lo!, que no es faci malbé! 

A l'apartat 1, en un espai que hi ha habilitat, caldrà enganxar amb velcro uns gots de plàstic per tal de posar les palletes.

A l'apartat 2, caldrà ficar el velcro mascle a la part de descomposició i caldrà posar el velcro femella en els nombres impresos. 

A l'apartat 3, només caldrà un retolador vileda per tal de poder escriure i borrar amb facilitat. 

Què passa quan arribem al dia 100?

Celebrem una festa, fem un berenar especial i després s'organitzen activitats que giren al voltant del concepte de la centena.

Amb un sol clic a la imatge el recurs pot ser teu! 



Espero que us agradi! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Passatemps nadalencs

Hola!  Com van aquestes últimes setmanes? A nem força atrafegats preparant el festival de Nadal, l'amic invisible... entre moltes altr...